Grattis på Mors Dag
En grattishälsning till alla mammor på Mors Dag från Sliperiet Gylsboda <3
Sigrid & Rudolf tagit hand om dagens besökare. Och så har de fixat & donat, bl a med det porslin som fanns kvar att diskaoch med kablar som fanns kvar att ta ner.Vi klurar på vad vi skall ha att erbjuda i serveringen när vi kommit så långt att vi kan dra igång den. Vi provbakar & provsmakar. Här är vi överens om att Sigrid har prickat in en fullträff. Äppelkaka i glasburk. Genialiskt, eller hur?! Lätt att ta med om man skulle vilja. Gott att äta direkt ur burk, eller stjälpas upp på fat & serveras med en god vaniljsås. Här ser vi möjligheten att variera friskt. I samma princip kan bakas chokladkladdkaka att servera med lättvispad grädde och färska bär. Eller när blåbären mognat, då kan det bli blåbärskaka i glasburk. Även glutenfritt, laktosfritt & raw funkar lysande i glasburk. Ja, ni förstår, här skall experimenteras vidare så när fiket öppnar kommer vi att fresta med riktigt mumsiga bakverk, speciella Sliperikakor på burk!I morgon har vi möte med Folkuniversitetet på fm, och efter middag kommer våra praktikanter & hjälper oss jobba vidare med kompressorrummet. Göran kommer nog också med & hjälper till, det blir en bra dag!