Stenindustrins historia i Örkened finns nedtecknad, den intressanta boken kan läsas många gånger. Ni hittar den hos oss och vi skickar många tacksamma tankar till de som var med och gjorde den. Grunderna till den finns bland de pärmar vi berättade om att vi fått från Britt Håkansson.
I vår historieavdelning har vi laddat upp med flera exemplar av den fina svarta boken, passande nog på en skiva polerad Diabas.
Vid entrén har vi laddat upp med något av den blomsterprakt naturen nu erbjuder. Fantastiskt riklig blomning i år!
Nässelfrossa skall vi ha, mitt i denna rika blomstertid. Guidade turer ingår i vårt program.
”Nässlorna Blomma” av Harry Martinson känns som ett naturligt verk att hämta inledningsfrasen ur till vår nya bok. Den nya boken skall berätta både historia och vart vi är på väg nu, med vackra utställningar som denna.
Kanske kan den även inrymma några rader av Martinsons naturbeskrivningar som är så ofantligt vackra och målande.
Joakim Lloyd Raboff kommer att göra boken, tillsammans med oss. Det här projektet är så roligt att det blir väldigt knapert med nattsömnen, nu skall det ju skrivas intressanta texter till bildmaterialet Joakim kommer att ta fram, väljas vad som skall finnas med i den historiska delen osv. Igår gjorde Joakim ett första besök i Gylsboda. Detta blir hans 18:onde bok. Den förra handlar om Malmö opera, så vi kommer i gott sällskap 😉
Här har vi ett annat gott sällskap. Grabbarna i brottet. Här skall vi handla material och då får man vara innerligt tacksam att det går att få lyfthjälp av de fantastiska grabbarna.
Några av våra trevlig besökare var glassugna i värmen idag. Det är ju tur, så jag inte äter upp ALL glassen ensam. Holje glass, lite för god skulle jag säga.
Utställarna fick mycket beröm idag också för sina vackra alster.
Alla är lika entusiastiska. Utom hunden då, hon bryr sig inte så mycket..
Men nu, åter till att skiva introduktion till boken innan ögonen går alldeles i kors.