Tack för året som gått och Gott Nytt År 2022! Vi laddar för ett år som skall bjuda på riktigt härliga kulturupplevelser. Ett exempel: Gylsboda Festival 6 aug, boka datumet!
Med denna vackra bild från föreningens bok som givits ut under året med bilder och upplägg av Joakim Lloyd Raboff tackar vi alla som besökt, följt och stöttat oss för året som gått.
Vi fortsätter överraskas av alla fina besökare som hittar ut till oss dagligen, sommar som vinter, året runt. Tack!
Man blir så glad när man kommer till Sliperiet och möts av en så bedårande liten trio. Små kreativa besökare har lämnat denna lilla hälsning, den tackar vi för.
Har själv testat lite med att använda samma motiv i olika tekniker, med Diabas & silver som grund i vanlig ordning.
För er som missade positivhalarna Holmsteens vid invigningen av nya slingan lovar vi att försöka få dem att komma till Gylsboda Festival 2022. Ett viktigt datum att lägga på minnet: 6 augusti. I går fick vi besök av två artister (varav den ena har sina rötter här) som spelar i Anderssons Orkester i Malmö och de var intresserade av att vara en av akterna vid Gylsboda Festival. Fantastiskt! När Landshövdingen kommer till vår kulturfestival är det ju riktigt roligt att kunna bjuda på fantastiskt fin sång och musik. Ja, planerna är många inför det nya året. Men först, en liten tillbakablick på året som gått. Med den tackar vi stort och innerligt för ert stöd under året och önskar er hjärtinnerligt välkomna som medlemmar under ett nytt spännande år. Tack och Gott Nytt År!
Länk till fliken för att bli medlem på föreningens hemsida:
Vi har under 2021 fortsatt arbetet med att rusta upp byggnaden, fått in fiberuppkoppling samt arbetat mycket med utomhusmiljön med skulpturer, promenad- och cykelled.
Styrelsens sammansättning: Ordf Pia Lindberg, sekreterare Gabriella Ignell, kassör Lotta Larsson. Ledamöter: Martin Reinicke, Per Garstedt. Suppleanter: David Szemenkár, Mette Aarre och Göran Bengtsson. Resurs ungdomssektionen: Elin Karlsson. Medlemsansvarig Yvonne Omdal.
Revisor: Lars-Inge Nilsson
Hemsidan & Facebooksidan uppdateras några gånger i veckan.
Styrelsen har haft löpande möten för planering av verksamheten och diskussioner kring den fortsatta uppbyggnaden. Årsmötet gick av stapeln den 20 april i Sliperiet.
Visningar för besökande grupper har genomförts under året. Spontanbesökare har även i år varit många. Covid-19 har fortsatt påverka verksamheten.
Vi har fortsatt med att bygga ut kontaktnätet och varit inbjudna till olika sammankomster för att prata nätverk och samverkan. Vi deltog i Leaders utvecklingsarbete kring ny strategi under våren. Tourism in Skåne och Skånes Hembygdsförbund har valt ut oss i ett projekt kring kulturturism. Projektet fortsätter in i nästa år.
Vi riktar oss även över kommungränserna mot Älmhult, Östra Göinge och Olofström för samverkan. Geologisällskap och professorer visar fortsatt stort intresse för mineral- och fossilsamlingen. Ett antal grupper ”Mervetare” var bokade för besök- besök som alla ställdes in. Det samma gäller alla pensionärsföreingar, turistbussar mm som bokat guidade besök, många med fika/frukost bokade. Ett antal vernissager & evemang har vi tvingats ställa in med anledning av pandemin.
Utomhus arbetar Bodo Langner vidare med den japanska trädgården, dock har även detta arbete hämmats av den pågående pandemin.
Friluftslivets År har genomförts med månatliga evenemang med olika teman kring Friluftsliv.
LONA och Friluftslivets år har också gett oss bl a bro och trappa på slingan runt gamla brottet. Cykelleden till Breanäs är uppmärkt och kartor är framtagna. I dessa projekten har vi samarbetat med en extern friluftskonsult, Josefine Gustafsson som samordnat projekten. Med stöd från Region Skåne har vi även tagit fram en femårsplan för föreningens fortsatta utveckling.
Bidrag från Statens Kulturråd har gjort att vi kunnat göra föreningens bok och att vi kunnat köpa in Bordings skulptur ”Jag är tydlig” som placerats i anslutning till promenadslingan. Från Kulturens Kapillärer fick vi ett bidrag som användes till att köpa in bänkbord i ek både till Sliperiet och till promenadslingan, totalt 4 stora bänkbord. Vi har även satsat av stöden till att köpa in tält för att säkra utomhusevenemang vid ostadigt väder.
Februaris ”Inspiration Friluftsliv” med Ebba Lisberg Jensen från Malmö Universitet fick hållas digitalt. Vi kan se att många deltog.
6 mars vernissage med Pierre Nilsson. En välbesökt vernissage med bredd- måleri, skulptur, böcker mm.
27 mars ”Friluftskompis” med tipspromenad dit allmänheten bjöds in. Frågor kring bl a hembygdsföreningen och kring allemansrätten.
Aprils påskrunda ställdes in.
23 april bjöd vi in tjänstemän och politiker från Älmhults- Olofströms- Östra Göinge samt Osby kommun för en diskussionsträff kring friluftsturism/kulturturism, samverkan mm. Utelunch och möte ute.
På kvällen samma dag bjöd vi på guidade vandringar i närliggande naturreservat.
1 maj vernissage skulptur med Christer Bording och textil konst med Ditte Norström. Kontrollerat insläpp med coronabiljetter. Kö in under hela vernissagedagen. Covidrestriktioner, enbart 8 pers i lokalen löstes med dörrvakt som delade ut plastkort som kunde spritas och återanvändas.
8 maj föreningens 3-års jubileum sedan invigningen. Inställt pga pandemin.
23 maj höll Agne Andersson en guidad tur på Örnanäs kulturreservat, turen utgick från Sliperiet.
12 juni bjöds ungdomar att medverka att bygga vindskydd, laga mat ute på öppen eld & sova i vindskydd. ”Äta uta/ sova ute”. Både svenska och tyska ungdomar deltog.
Under tre sommarveckor hade vi hjälp av två feriearbetare. Med anledning av smittrisken erbjöds föreningar möjligheten till hjälp av kommunens feriearbetare. Mycket lyckat, vi arbetade tillsammans bl a med ogräsrensning och snickeri i slussen ut till kallförrådet.
Även i köket hjälpte feriearbetarna till och en av dem har fortsatt komma med ”Popup serveringar” efter feriearbetets slut.
Vi fortsätter samverka med LGIF som i sin loppisbutik, visar del av vår mineral/fossilsamling. Diskuterar möjligheter för ytterligare samverkan kring Föreningarnas Hus.
Den 24 juni fortsatte vi vår tradition med att bjuda personalen från stenbrottet och krossen på midsommarlunch.
28 juni – 1 juli begränsat deltagande i Nässelfrossan, pga pandemin. Runristning för unga och guidade turer hölls.
3 juli Vernissage Mette Aarre med emaljmålningar och keramik och Henrik Pryds Beck med måleri och keramik. Välbesökt vernissage.
Samma kväll användes Sliperiet för den årliga byafesten i Gylsboda, ett steg i att låta invånarna få glädje av byggnaden & verksamheten & ett litet tack för att de står ut med trafiksituationen som uppstår med stora mängder besökare vid våra evenemang.
14 juli och 27 juli sommarlovsaktivitet för skollediga, runristning med Rudolf Germeroth.
31 juli var Sliperiet abonnerat för ett jubileum med förtäring. Ett stort antal gäster var inbjudna, bokningen togs bort pga pandemin.
7 aug Gylsboda Festival. Vernissage Hiroshi Koyama skulpturer i Diabas, Akemi Takata måleri, sculptor Justas skulptur i sten och brons. Musikalartist Daniel Wegge uppträdde från scenen. Efter honom gästades festivalen av Marika Lagercrantz med musiker som gjorde ett timslångt framträdande. I G:a transformatorn, längst stigen och utanför Sliperiet ställde olika konstnärer och konsthantverkare ut sina alster, smeden Daniel visade smide på plats och Ingar visade tovning där barn fick prova på. Många besökare, både lokala och långväga.
Skulptör Roland T arbetade under hela sommaren med sin skulptur som placerades i Lönsboda när den var klar.
1 sept bokning med 40 besökare som serverades trerätters med feriearbetarens Popup.
11 sept Geologins dag och kulturarvsdagen. Föreläsning och geologivandring med professor Ulf Söderlund och Karin Linderoth.
Boksläpp av föreningens bok av Joakim Lloyd Raboff.
14 sept ”Gilla friluftsliv”. Föreningen bjöd in klass 5 på Örkenedskolan att tillsammans med en cykelguide cykla till Sliperiet, guidning, promenad runt brottet och fika stod på schemat.
2 okt vernissage grupputställning. ”Amatörkonstutställning”, lokala och nationella deltagare.
13 okt ”Lära ute”. Pedagoger från Örkenedskolans låg- och mellanstadium bjöds in för ett seminarium kring utomhuspedagogik och hur Sliperiet kan användas i undervisningen.
30 okt ”Må bra ute”. Allmänheten bjöds in till instruktörsledd sinnlig vandring i naturen, avslutades med samtal vid elden.
3 nov Popup restaurang med feriearbetaren. Föreläsning av Inger O om Spedetröjor. Max 30 pers. Fullsatt.
13 nov Vernissage George Badawi. Stenskulpturer. Välbesökt och uppskattad utställning.
19 nov. Dialog friluftsliv. Uppföljning från vårens möte med kommunpolitiker och tjänstemän. Lunch i Sliperiet.
Invigning av Stenbrottsslingan med snittar och varm äppelmust.
22-26 nov prao elev i Sliperiet. Utvecklande och givande för både oss och praktikanten.
23 nov var Pia inbjuden till Landshövdingens Residens på afternoon tea. Tog tillfället i akt att bjuda Landshövdingen till nästa års festival.
28 nov adventskransbindning med florist Martin Reinicke. Zaches Pop up-adventsfika.
Event i Advent ställde vi in i år, där vi skulle haft ett antal konsthantverkare och konstnärer och bjuda in till julmys i Sliperiet Underhållning och fikaservering med hembakat skulle satt pricken över i:et för julstämningen under helgerna 2:a, 3:e och 4:e advent. Rekommendationerna kring Pandemin gjorde att vi ställde in detta.
5 dec musikalisk föreställning om Axel de la Nietze. 30 platser.
22 dec Sliperiets traditionella Jullunch för arbetarna i brottet & krossen.
Några gemensamma arbetsdagar har hållits, i övrigt har arbete genomförts löpande av enskilda medlemmar.
Arbete med att söka finansiering, kontakter med aktörer som är intresserade av verksamheten har vi fortsatt att arbetat intensivt med med.
Osby Kommun har beviljat bidrag till att påbörja bastubygget vid gamla brottet. Dock väntar vi på bygglov samt ytterligare finansiering. Privata bidrag och initiativ har hjälpt till med att driva verksamheten framåt. Med material och utomhusarbete har Björklunds Grus, Scandinavian Stone och MN Entreprenad varit välvilligt behjälpliga. Vi har beviljats krisstöd från Statens Kulturråd för vissa inställda evenemang.
Föreningen fortsätter stadigt att växa.
Gott Nytt År, med mängder av trevlig kultur i form av kreativt skapande, vernissager med fina konstnärer, teater, musik, upplevelser i unik natur och mycket mer. Häng med, 2022, nu kör vi!
Många mellandagsbesökare i vår vackra vita vintervärld
Många passar på att se George Badawis fantastiska skulpturutställning såhär i mellandagarna. Andra saker har också hittat nya hem, bl a har Rudolf Germeroths vackra granitskepp flyttat ut idag.
Stort tack till alla från både när & fjärran som kommer förbi. Minera/fossilsamlingen röner uppmärksamhet från många och alla vackra träalster på Tonys bord får också mycket uppskattning.
Från Bordings hyllor flyttade det ut en klocka idag. Även böcker, ljus, honung, julkort (jodå, man kan var ute i god tid för nästa jul;) och lite annat smått & gott har flyttat ut.
Min skål där i bakgrunden försvann minsann också. Jag som har lite problem att hinna fylla på med saker till utställningen i Vetlanda i februari.. Nu behöver vi ordentligt med mildväder så det funkar att jobba på ute.
Många passar på att ta ett varv på promenadslingan också, verkligen roligt att se hur vältrampat det är i snön.
Igår var det magiskt med krispig blå himmel och gnistrande rimfrost. Nu önskar vi ett gott slut på året. Vi laddar för fullt för att 2022 skall bjuda er på många fina upplevelser hos oss. Och så fortsätter vi renovera & utveckla verksamheten. Nya ansökningar skickas in och vi väntar & hoppas. Tack för att ni är med oss!
Ett strålande, skimrande, glimrande Gylsboda i juletid!
Julen 2021 har bjudit på gnistrande snö och kyla. Den har också bjudit trevliga besökare i Sliperiet, tom på självaste julafton hade vi trevliga besökare som fixade de sista julklapparna och samtidigt blev de medlemmar i föreningen. Det tackar vi för!
Denhär bilden är från norra änden på gamla brottet på julaftonspromenaden. Hur vackert?!
Vi promenerar och tänker på hur mycket som hänt under året, trots pandemieländet. Ni får läsa en liten resumé av året i verksamhetsberättelsen inom kort. Bron är ju ett bra exempel.
Bänkborden har ju också kommit till under året-
precis som Bordings skulptur. Och en hel hög med evenemang vernissager och annat, men som sagt, vi kör en resumé på det hela i verksamhetsberättelsen.
Molnen drog in tillfälligt på julafton och skapade en spektakulär himmel innan de drog bort och det blev en gnistrande stjärnklar kväll.
Riktigt kallt är det, nästan så tillockmed Hiroshis skulptur står och ser lite frusen ut i kylan.
De stora grabbarna håller värmen med mat, mat och mera mat.
I Sliperiet hade vi också lite mat när ungdomssektionen satt & målade en kväll innan jul. Lite julmys med juleljus.
God Fortsättning!
Julen har smygstartat på Sliperiet. God Jul!
Vi tjuvstartade med lite julmat såhär ett par dagar innan självaste julafton.
Det hör lixom till att grabbarna i brottet & krossen skall ha lite lunch innan det är dags för julledighet. Ett litet tack från föreningen för gott samarbete. Risalamalta, kakor & godis efter maten, sen var alla mätta och belåtna.
Yvonne har varit förbi och fyllt på sitt bord, med denna sköna skapelse. Svårt att återge på bild, men det glittrar om hennes hår.
Vi får så fina hälsningar så vi blir alldeles rörda. <3 TACK <3 Det fina ljuset lyser verkligen upp & värmer in i själen!
Vi bläddrade i Osby Bostäders magasin och där dök det upp en bekant! Roland och hans skulptur som blev till hos oss under sommaren. Trevligt.
Tackar också alla trevliga besökare som poppar förbi. Och till alla som frågar efter boken:
Vi har blivit lovade en ny sändning på lillejulafton, så ni skall kunna få tag i den som julklapp. Dock vet vi inte än när den anländer. Ni som satt upp er på väntelistan kommer att få ett meddelande när de kommit.
Nu skall det skrivas rapporter och annat pappersarbete ”så pennan glöder” (njae, nu är det ju mer datorn som får gå varm)
Vi öskar er allt gott, hoppas ni alla får en riktigt rofylld och fin jul.
Föreningens julhälsning i lokala tidningen Espresso
Vi vill med den lilla hälsningen tacka alla som stöttat oss under året och önska ett Gott Nytt 2022. Men än är ju inte 2021 slut. Ni hinner besöka oss för att titta, eller kanske inhandla de sista klapparna till jul från någon av alla konstnärer som finns representerade hos oss.
Ni som hänger med här i bloggen är vid det här laget bekanta med föreningens hustomte Slipis. Några av de som bodde här i byn medan den ursprungliga verksamheten var igång i Sliperiet såg honom hasta omkring och pyssla om stället när han trodde att ingen såg honom. Här ser ni honom gestaltad av Yvonne Omdal. Enligt säker källa (Nenne) har Slipis sin bostad på vinden på Sliperiet.
Vi ber därför Slipis så hemskt mycket om ursäkt om han blev lite störd idag på förmiddagen. Det kluras på att vi kanske borde satsa på ytterligare isolering i taket och det kräver ju lite förarbete och folk som behöver upp på vinden och titta. Nu är det i alla fall stängt och igenbommat upp till vinden igen så han får ro där uppe, vår lille vätte.
Julstämningen infinner sig när alla fyra ljusen är tända i Bordings ljusstake Zig-Zag. Lika vacker året om och väldigt flexibel hur man vill placera de fyra separata ljusstakarna, men till jul fungerar den lysande som adventsljusstake.
Solen kom på besök igår och speglade sig i det polerade på Bordings skulptur vid gamla brottet. Snön har smält bort från bänkbordet från Osby bänken, perfekt för den som planerar en utomhusjulfika.
Inne i Sliperiet har det laddats upp så förberedelserna kan dra igång imorgon till jullunchen på onsdag. Föreningen bjuder de som jobbar i brottet & krossen här i Gylsboda på jullunch, som ett litet tack för gott samarbete.
Tackar också för den fina boken och jättefina hälsningen som damp ner i brevlådan. Tusen tack & allt gott!
Vi har fått fiberuppkoppling i Sliperiet!!
Kanske vi varit på vippen att ge upp under åren som vi försökt få in fiber till Sliperiet, men skam den som ger sig. Nu minsann är det klart! Vi kan ta nästa kliv i verksamheten, man kan nu ha konferenser och annat hos oss, där en snabb och säker uppkoppling behövs.
Karin Linderoth kom med en bukett härliga tulpaner idag. Tack! I bakgrunden skymtar George Badawis vackra skulpturer.
Den fina julboken där de fyra nya julsagorna av Karin hade hon också med. Hur fin alltså!?
I går hade vi årets sista styrelsemöte. Vi rundar av ett fint år och laddar för ett nytt ännu bättre. Martin manekängade i sitt tjusiga Royal Copenhagen förkläde, som passar särskilt bra i keramikverkstaden.
Vi tackar alla fina besökare som förgyller våra dagar. Lite silversmidande har hunnits med, när snövädret gjort att det varit lite glesare mellan besökarna. Liten nätt mockasked i silver, med polerad Diabas.
I gårkväll var det fortfarande mycket snö utanför Sliperifönstret, där det bildats en hög av det som fallit ner från taket. Inatt har det tagit otroligt mycket på snön, så i morse kunde vi se barmark på sina ställe igen. Snart vänder det!
Ortnamn i Örkened, av Torsten Sjöfors
Nu skall ni få se vad några trevliga besökare kom till oss med i Sliperiet:
Boken ”Ortnamn i Örkened”, där inte enbart namn på byarna, utan också namn på mossar, åar, backar, åkrar och annat finns beskrivna. Helt fascinerande vilket arbete! Helt omöjligt att sluta läsa när man börjat.
Torsten Sjöfors har samlat all fakta, sedan har sonen plockat ihop det hela till den fina boken.
Lite kul var det med första besökaren som kom efter att böckerna landat hos oss. Besökaren var välbekant med trakterna här och jag visade och berättade om boken. ”Han har nock inte mä Skabbekulle”, blev kommentaren. Vi bläddrade fram till ”S” i boken och läser : Skabbekulle, backe, Gylsboda. Besökaren köpte sig ett ex av boken 🙂
Här snackar vi julklappstips!!
I boken finns också en sida om ytterligare tio böcker av Sjöfors:
Omslaget av boken är en vacker karta från -30 talet.
Ett litet exempel ur boken, med beskrivning om kulturreservatet Örnanäs (där föreningen tillsammans med Agne Andersson arrangerat guidad vandring tidigare i år).
Vi utökar smörgåsbordet av böcker med denna Ortnamn i Örkened.
Mera julklappstips, nyhet i Bordings hyllor: Tankevandring med två individer.
Finns också den vanliga, med en individ i varje. Visst sätter de fart på fantasin! Vilka är de, vart är de på väg och var har de varit?
Snön har börjat töa och bildar fantasifulla mönster mot den svarta stenen.
Hoppas ni har en fin tredje adventshelg!
Så tänder vi tredje ljuset
på Bordings vackra ljusstake Zig Zag. Den kan arrangeras på många olika sätt och kan med fördel användas under hela året, men till advent är den extra trevlig såhär. Bra ur brandrisksynpunkt, men en påminnelse kan ändå vara på sin plats att aldrig lämna ljus brinnande när man lämnar rummet.
Vi hoppas ni alla har en fin helg.
Gylsboda har klätt sig i vitt. Hur har ni det där ni bor? Har ni också fått träna snöskottarmusklerna?
G:a Transfomatorstationen där den ståtar i snöskrud är så vacker.
När snön ligger kvar på trädens grenar blir det tungt och många träd lutar betänkligt. Men vackert är det.
Härligt att se att grillplatsen faktiskt använts både lördag och söndag.
Vi har också sett att promenadslingan runt brottet används flitigt i snön, riktigt roligt att se.
”Snön ligger vit på taken..” eller snarare mellan taken.
På glid.
Ni som hängde med i förra inlägget såg hur arbetet med hästen påbörjades. Nu står den & stegrar sig på en fot av Diabas.
Vi tackar alla trevliga besökare som förgyller våra dagar. Nu går vi in i en ny vecka, där julen närmar sig med stormsteg. Dagens julklappstips får bli ur George Badawis utställning, tillönskan som syns till höger i bild.
Estetiskt är det inte mycket att klaga på..
Just så uttryckte tyska besökare det: ”Estetiskt är det inte mycket att klaga på. Perfekt turistväder”. Jajamensan, visst är det så.
Det ÄR ju vackert så det nästan tar andan ur en. Här en vy som visar själva city i Gylsboda ikväll.
Och här Sliperiet med Hiroshis skulpturer klädda i snö. Och mera snö fortsätter ramla ner. Och vi håller med, estetiskt är det inte mycket att klaga på. Men likväl som det vackra tar andan ur en kan ju denna blötsnö göra detsamma när den skall skyfflas undan.
Vi fortsätter de senaste inläggens följetong med julklappstips från alla härliga konstnärer som finns representerade i Sliperiet. Idag tipsar vi om Elin med hennes fina målningar. Vågar inte ta bild på hennes nyare alster som växer fram på staffliet – såhär innan jul skall ju inte allt visas..
Veranenmålningar finns också kvar i många olika storlekar och färgställningar.
”Var får ni er inspiration ifrån” är en vanlig fråga vi hör i Sliperiet.
Tja, egentligen är det väl livet. Och när livet bjuder vacker natur och ännu vackrare djur finns inspirationen nära till hands:
Han är ju förmodligen (i mattes ögon då i alla fall) världens vackraste, Macko. Herkules där i bakgrunden går ju inte av för hackor han heller.
Skissade på en hoppande Macko som skall stå på en fot av Diabas. Började forma till skissen i silver.
Nu skall det lödas & hamras & böjas & donas, så får vi se vad det kan bli av dethär.
Ha nu en fin helg, broddar på vid promenaderna & var lätta på gasen om ni behöver ut på vägarna.
En bänk i Diabas som gömts sig i snö, en annan i ek finns bland dagens julklappstips:
Minns ni den fina bänken med inbyggt fågelbad (eller vattenskål till hund, beroende på vem betraktaren är..) som står vid ingången till Sliperiet?
Lexi tycker ju då att det är en vattenskål i mycket praktisk serveringshöjd.
Det lilla svarta som sticker up ur snön till vänster i bild är vad som syns av bänken & fågelbadet idag. Det som göms i snö..
Inne är det i alla fall varmt & skönt & vi tackar dagens trevliga besökare.
Så fortsätter vi med operation julklappstips. I några inlägg bakåt har vi presenterat olika tips från olika utställare som finns representerade i Sliperiet. Idag fortsätter vi med Yvonnes underbara Pellefant. Det går ju inte att låta bli att le när man ser på den, och man vill ju att en julklapp skall göra mottagaren glad!
Flera godingar ur Yvonnes sortiment finns att välj bland, och särskilt fina muggunderlägg med Sliperiloggan på hittar ni också.
Den fina och praktiska Holmabänken i oljad ek & armeringsjärn fungerar lika bra ute som inne. Ni hittar bänken också hos oss, Jonas tillverkar nya efter hand & fyller på med så bara tjoa om ni önskar flera.
Marie & Tommy´s ljusmålningar hittar ni också , i tre olika motiv. G:a Transformatorn, dess charmiga utedass och kranhuset i Hägghult. Det är ljusbeständiga tryck av högsta kvalité. En prydnad för vilken vägg som helst!
Vi har även några av Rudolfs vackra runstenar, Margaretas böcker, Birgittas kuddvar som är ett tryck av hennes målning över väggen i brottet och Pia V´s nya bok, allt mycket lämpligt till den som går i julklappstankar.
Och Georges härliga fåglar, de skulle väl få flyga in i vilket hem som helst för att göra någon lycklig.
Välkommen att ta en titt. Det finns mycket fint, roligt att bara titta runt även om man inte är i shoppingtagen.