På slutet en uppmaning till de riktigt tuffa..
men vi börjar med trevligheterna som närmar sig med stormsteg:
Den 6 augusti ställs det till med Gylsboda Festival.
En kulturfestival med skön stämning i unik miljö, stor bredd och hög klass på konst, konsthantverk och underhållning. Hela området i och omkring både G:a Transformatorn och Sliperiet Gylsboda fylls av utställare och aktiviteter under festivalen.Välkommen att uppleva kultur i unik miljö. Konstnärer och konsthantverkare visar sina alster, prova-på verksamheter finns och artister uppträder vid olika tillfällen under dagen. Utemiljön har vi utvecklat vidare med skulpturvandring på den nya promenadslingan vi anlagt runt det gamla vattenfyllda Diabasbrottet.Landshövdingen kommer för att inviga skulpturvandringen kl 15.00. Sagomagi tar med barnen på sagovandring kl 11.30 på slingan.
På scen vid Sliperiet kommer det att bli en akt med en sammanslagning av de lokala banden Vesper och North Riverside kl 13.00 och en akt musikal med Daniel Wegge Hjaelsted med fyra artistkollegor, alla professionella musikalartister kl 16.00. Daniel kommer från Köpenhamn, men är uppvuxen med sommarhus (den gamla disponentbostaden) i Gylsboda.
Ett annat häftigt inslag är smeden Daniel Schön som kommer att stå ute vid sin fältässja och visa smide på plats.Rudolf Germeroth knackar runor i Diabas tillsammans med besökarna.
Sven Ingvar Johansson kommer att medverka och skapa ur en ekstock med sin motorsåg.
Ingar Björnfot visar textilt hantverk och hon kommer även att erbjuda möjlighet att prova på enklare tovning. Prova på ”bakom-glas-måleri” med Astrid. Eva Andersson har blivit ett återkommande inslag med sin populära närproducerade honung. Diabas finns alltid representerat, Diabasen är synnerligen lokal, från brottet i Gylsboda.
Annorlunda Växter tillsammans med återbruk med fam Berlin.
Karin Linderoth, Hönshylte Gård och Margareta Juhlin hittar ni i G:a Transformatorstationen med måleri, böcker och annat.
Tina är känd för att smycka alla stenstolpar i Lönsboda med stolpmössor. Vid festivalen visar hon sin nya kollektion
Mias smedja och
Tippes Lada är båda nya inslag ute vid gamla brottet. Peder med handgjorda knivar och Tony Aronsson med träkonst
kommer ni också att hitta ute vid gamla brottet. Granbacka Keramik kommer att medverka med sina handgjorda skapelser i keramik. Ytterligare konstnärer och konsthantverkare kommer att delta med visning/försäljning av sina alster.I Sliperiet blir det vernissage av målande konstnär Ilina Irina från Ukraina som visar fantastiska akvareller och LarsP med riktigt häftiga konstfoton.
I samverkan med Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening kommer vi att ha en Gerda Bengtsson utställning i deras stora lokal i Lönsboda, där det finns en stor second hand på första våningen. Vi bjuder in allmänheten att visa sina tavlor av den lokala konstnärinnan Gerda Bengtsson. Gerda gjorde bl a porträttmålningar av originalen som levt på orten.
På föreningens hemsida www.sliperietgylsboda.se kommer vi att lägga ut information om Gylsboda Festival 2022, det blir en dag att minnas!Förberedelserna till festivalen går in i sitt intensivaste skede. Mats & Roland har fortsatt med Japanska trädgården så vi kan överraska Bodo när han kommer på söndag. En sommarinfluensa kommer väl aldrig lägligt, men jag kan väl säga att det är frustrerande att ligga på soffan med feber en dag som denna. Grrr. Försöker använda dagen till administrativt arbete som halkat efter & hoppas vara på benen igen imorgon för att sätta ut utställningsplatser osv.
I torsdags var Elin, Mats & jag hos Tommy för att ställa iordning det sista till Gerda Bengtsson utställningen. Den har vernissage på festivaldagen. På föreningarnas hus i Lönsboda, gamla Bergmans möbler.
Det härliga brudföljet som skall fira bröllop hos oss helgen efter festivalen har varit förbi för planering.
Och många andra trevliga besökare poppar förbi. Igår när jag var krasslig fick Mats rycka in. Lite kul att höra hans reflektion om hur hektiskt det var med folk hela tiden.
Ja så var det ju då uppmaningen till de riktigt tuffa. De som är här på nätterna och ställer till det och förstör. Jag vänder mig direkt till er och hoppas innerligt att någon av er ser det. Ni känner er säkert väldigt coola för stunden. Men ta och plocka fram ryggraden och visa på riktigt hur tuffa ni är. Kom ner till oss på dagen. Sätt er med oss kring bordet så skall vi prata. Vi bjuder på fika. Ta jättegärna med era föräldrar, vi bjuder dem också på fika. Så lyssnar vi när ni berättar vad det är som är så tokigt att ni gör såhär. Och ni skall lyssna när vi berättar om hur vi lägger all vår tid helt ideellt för att få dethär till att bli en plats som kommer så många som möjligt till glädje. Hit är alla välkomna och vi har ordnat fina platser där man kan sitta & fika eller bara njuta. En vacker promenad med mycket att se och fina utställningar. Allt helt fritt att njuta av. Men av någon anledning tar ni er rätten att förstöra inte bara för oss utan för alla som uppskattar detta. Ni förstör ju för era vänner som vill kunna komma hit för att de tycker det är mysigt. Vi vill också fråga om ni har någon som helst respekt för dem som inte finns med bland oss längre. Christer Bording var en fantastisk människa och en stor förebild. Är ni medvetna om hur nära det var att bordet slog ner på hans skulptur när det slog tillbaka, när ni inte lyckades lyfta bordet över staketet? När sittbänken brast och bordet slog tillbaka över er. Vi kommer inte att begära att ni skall betala för den nyinköpta bänken som ni förstörde. Vi har lagat den så gott det gick.
Det finns alltså inget att vara rädd för. Tvärt om, ni har allt att vinna. Vi tar tillbaka polisanmälan när ni varit här och pratat. Ta nu och visa ert mod på riktigt och kom. I morgon hoppas jag verkligen vara på benen igen. Ser fram emot ett givande samtal.
Tack alla fina besökare i Yngsjö på Galleri Havslust och i Sliperiet Gylsboda.
Livsvandring, av Christer Bording. Prisad vid Biennalen i Florens. Här på vernissagen på Galleri Havslust i Yngsjö i söndags.
Många var det som kom för att se på utställningen på charmiga Galleri Havslust.
Tre ljusa vackra rum finns det i galleriet.
Många var det som ville se de vackra skulpturerna som finns kvar från Christer Bording. Ni som inte kunde komma till vernissagen har flera chanser fram tom den 14 aug. Öppet onsd-sönd kl 12-18.
Här är det galleristen Birgitta i dörröppningen och mina ”Gylsboda” skulpturer med belysning som man kikar på.
Efter en fin vernissagedag promenerade vi till Kastanjelund där vi bjöds på en fantastisk middag.
På vänster sida Lina, Malin & Cecilia Bording. Till höger i mitten galleristen som bjöd så generöst, och så är det Ulla & jag.
I Sliperiet hade det också varit full fart när jag var i Yngsjö med vår Diabas. Roland var på plats så besökarna kunde komma in och kika. Idag har det fortsatt med en strid ström av trevliga besökare.
Många har valt att sitta ute i sommarvärmen, efter en runda inne för att se på Dagmar Glemmes vackra konst.
Tre härliga konstnärer från Japan besökte oss. Efter en promenad runt gamla brottet föredrog de att svalka sig med en glass inne. Det är Minako Masui, Hiroshi Koyama och Akemi Takata som förärade oss med ett besök.
Små stenintresserade besökare tittade runt både ute och inne. Många stenar var det att titta på, tyckte de.
Diabas på Galleri Havslust och Vikingar i Sliperiet.
Välkomna i morgon söndag 23 juli kl 12-18, Galleri Havslust i Yngsjö för att se mer. Ni som vill besöka Sliperiet under söndagen, det kommer att finnas möjlighet att in & titta, men ingen fikaservering. Roland är på plats & ser till att besökare kan komma in och se på utställningen.
En vacker Diabasutställning i vackra lokaler på Galleri Havslust. Bordings ”n´John bor inte här mer, han for å Stockholm” gör sig bra i det finstämda rummet.
”Vattnet väg” och ”Näste” är andra exempel på vad vi visar. Det var bara ett par exempel, kom för att se mer!
Vid Sliperiet har Bodo Langner kommit långt med den Japanska Trädgården. Rogivande med vattnet som porlar ur stenen.
Det blir så vackert!
Bambuplanteringen utgör en fondvägg ut mot skogen och Diabasinstallationen mellan bambun bidrar ytterligare till den Japanska känslan.
I hallen är det Dagmar Glemmes vackra utställning som möter er. Så roligt med besökare som sitter och uppskattar det de ser. Tack!
En av dagens besökare visade sig vara Per Eklunds barnbarnsbarn. Per Eklund förlorade synen vid en sprängolycka i brottet i början på 1900 talet. Han skrev då ”Den blindes tunga lott”, en dikt som han sålde för 25 öre st för att försörja sig sedan han förlorat synen.
Tyska grabbar utmanar varandra i att spela luffarschack av Diabas.
Många trevliga besökare har varit fikasugna idag.
Hörde hot om att jordgubbssäsongen går mot sitt slut, bäst att passa på att njuta så länge det går av de goda bären.
Vädret var inte på sitt mest strålande humör idag. Bäst att sätta upp extra tält till byfesten. Lite tur att sonen kom förbi för att hämta sin svetsskärm, så kunde vi få honom att plocka ner den tunga backen med tältduk.
Ett gäng glada vikingar kom för att överraska en blivande brud med ett runristningsevent med Rudolf Germeroth.
Det knackades flitigt!
Alla skapade varsin fin runsten att ta med.
Trevlig avrundning på dagen med härliga grannar. Vi trotsade regent och parkerade oss ute, när vi nu hade satt upp ett extra tält. Tack för trevligt sällskap <3
Klicka in via länken <3
Har förstått att många enbart ser första bilden som visas i inläggen. Klickar man på länken får man se hela inlägget. Tack!
Tack också alla härliga besökare som berikar våra dagar. I morgon börjar vi packa till utställningen i Yngsjö. Men det går bra att besöka oss ändå och se på Dagmar Glemmes fina utställning.
Det är till söndagens vernissage på Galleri Havslust vi skall packa skulpturer, smycken och annat. Det kommer att bli en fin minnesutställning för Christer Bording, missa inte möjligheten att se hans kvarvarande skulpturer. Utsällningen sätter vi på fredag, när vi först skall på begravning. Så på fredag är vi inte på plats i Sliperiet. Det kommer att finnas möjlighet att in & kika ändå på utställningen, men ingen fikaservering under fredagen.
Roland finns på plats och arbetar med sina skulpturer.
Platsen i skuggan under tältet är eftertraktad dessa dagar när temperaturen kryper upp mot riktig sommarvärme. En fikastund i skuggan till ljudet av Bodo Langners vatteninstallation är mycket behagligt.
Nore kom förbi och gladde oss med intressanta berättelser från hans uppväxt i Gylsboda. Nore är född 1930 och fungerar som ett levande uppslagsverk. Fantastiskt att få höra om det Gylsboda som var under hans barndom. Ett livfullt samhälle.
Bodo är och arbetar vidare med sin Japanska trädgård. Idag har han planterat Bambu.
Det blir så fint! Man nästan väntar på att det skall komma ett gäng pandor dykandes upp bland bambuplantorna.
Jätteroligt att se så välanvänd boulebanan är i år. Lexi har fullt upp med övervakningen.
När hon får besök av hundkompisen Penny tar hon lite fritt från det självutsedda bevakningsuppdraget.
Och så lite avkoppling, after work med Svea.
Ni förstår så glada vi blir!
Tack igen till alla härliga människor som besöker oss & boostar oss med vänliga ord och uppmuntran. Det ger verkligen energi med alla positiva ord vi får höra. ”Det häftigaste vi upplevt” sa ett par som promenerat runt gamla brottet innan de kom till Sliperiet. Ni förstår så glada vi blir! Jättekul också att höra så många som tycker om designen ”Gylsboda”, med det belysta berget i glassfären. Fantastiske Micke Johans Konstglas som blåser glaset är i USA nu och utbildar glasblåsare.
Den nya platsen i installationen ”Genomsynlig” där man kan sitta & se på utsikten tycker Lexi är mysig. Hon lägger sig till rätta & spejar när vi vattnar humleplantorna.
Vi tog en runda dit för att pigga upp oss efter att vi grejat med att frosta av frysarna i Sliperiköket.
I Sliperiet fortsätter trevliga besökare att beundra Dagmar Glemmes vackra utställning.
Kom och se, före den 30 juli. Därefter börjar vi styla om till årets Gylsboda Festival.
Bordings hyllor fyllda med hans design får också mycket uppskattning.
Häromdagen fick vi besök av Pär, semestrande snickare med arbetslust. Här inspekterar han ytterdörren. Samtliga dörrar fick en genomgång med justering vid hans besök, superbra! De kärvande toadörrarna går så lätt nu och reservutgångens dörrhandtag som strulat är lagat. Det tackar vi för!
Många besökare kommer på cykel. Roligt att se hur Sliperietleden påverkat cyklandet mellan oss och Breanäs. Här är det cyklande besökare som kikar på Rolands pågående arbete, där baksidan av skulpturen ser ut såhär, medan framsidan
är på väg att formas och sedan skall poleras.
Det är mycket som skall ställas i ordning innan helgens Diabasvernissage på Galleri Havslust mm. Därav bli kvällarna extra långa i Sliperiet. Intressant är att det ofta kommer in trevliga besökare även långt ut på kvällarna.
Utanför fönstret syntes ett killar som spelade boule. Tyskar visade de sig vara, när jag senare frågade hur det gick. Ja, det är verkligen glädjande med alla fina människor som hittar hit. Tack!
Även denhär typen av besökare visar sin uppskattning , buketten jag satt vid entrén verkar falla denna besökaren i smaken.
Skulpturflytt och ett vimmel av trevliga besökare.
”Urkraft”. Nu är den på plats. Tack Br Björklunds Grus AB för att vi fick låna maskin för att knuffa den på plats, Hans som körde dem från Sliperiet, Mats som spenderade dagen med att hjälpa till med projektet och Roland som fick hjälpa till på slutet när vi skulle stoppa in stenar för att säkra upp, samtidigt som Mats förde med skopan. Frustrerande att själv vara justerad med lite trasig handled.
Äntligen står den som det var tänkt. Så det syns att den suttit ihop, och med ett litet mellanrum mellan de polerade ytorna. När stenarna stått vända från varandra har det varit svårt att förklara tanken. Jag diskuterade iden med Christer Bording en gång han stod och undrade vad de stora stenarna skulle användas till. Han såg direkt framför sig och tyckte idén var bra, att de skulle poleras ungefär såhär och placeras tillsammans. Man skulle vilja att han fått se att det faktiskt blev verklighet. Förresten blir utställningen vi skulle haft tillsammans i Yngsjö till hans minnesutställning. Den dagen får ni komma till Galleri Havslust:
I sådana här projekt får lösningar hittas på under vägen. Brädan är till för att det inte skall slå ut flisor ur de polerade ytorna om stenarna slår ihop. Inte enkelt att styra dem exakt.
Här började man kanske kunna se hur jag tänkte med placeringen.
Hans hjälpte till med transporten, lugnt och säkert. En gammal klasskompis som är en klippa på att ställa upp och hjälpa till.
Ni ser så stabilt och fint det går.
Innan den stora flytten var det dusch och rengöring från stendamm och annat.
Både Mats & Hans lade stort engagemang i att få till placeringen. Tack!!
Här är det den stora delen som lastas
och här den mindre.
Lexi övervakade hela arbetet. Det tog en dag, men visst blev det fint?!
I Sliperiet har vi en strid ström av trevliga besökare. Jätteroligt! Tack alla som kommer och njuter av Dagmar Glemmes vackra utställning.
Ni har tid på er tom den 30:onde att se den.
Även om det blivit flera röda prickar finns här fortfarande vackra alster som man kan bli lycklig ägare till. Eller om man bara vill komma och se på allt vackert.
Utanför fönstret är det mysigt att se alla som tittar på den Japanska Trädgården & annat, medan andra sitter och äter en god Holje glass.
Många uppskattar också att se Rolands skulpturer under arbete.
Så hoppas vi att många vill vara med och visa sina Gerda Bengtsson målningar i samband med festivalen, på Föreningarnas Hus i Lönsboda. Tillsammans med LGoIF arrangeras detta. Det är riktigt häftigt att se så mycket hon gjort! Gerda är en lokal konstnär som finns representerad i många hem i Örkened med omnejd.
Gylsboda Festival. Kommer att bli en fantastisk dag!
Vilken spegling!!
Vi pratade om att det kunde bli en häftig effekt när den helpolerade skulpturen där uppe på toppen träffas av kvällssolen och speglas ner i det vattenfyllda brottet.
Men att det skulle bli SÅ effektfullt hade vi inte förstått. Det är alltså speglingen i vattnet ni ser på bilden.
Uppe på toppen speglar det också i Roland Tilajcsik´s annars kolsvarta skulptur, så den färgas av omgivningen.
Här ser ni hela bilden. Tittar ni noga ser ni skulpturen på toppen och den skimrande speglingen i vattnet syns tydligt. Men det är svårt att visa på bild, fenomenet behöver upplevas.
Fläderblomssaften var klar att sila upp idag, den som Marika & Henri satte igång i fredags. Den blev riktigt god.
Marika tipsade om att fruktköttet kan plockas bort från citronskivorna som legat med fläderblommorna till saften och kokas till citronmarmelad. De svarta vinbären har börjat mogna så smått, några gick det att plocka och stoppa med i marmeladen. Gott och så känns det ju extra bra att ta vara på allt.
Härliga besökare har förgyllt dagen hos oss, mitt i saftandet & syltandet. Många är det som vill se Dagmar Glemmes vackra utställning. Här är det ett sällskap från Tyskland som tittar runt och njuter av konsten. De hade även promenerat runt brottet och deras reaktion gjorde oss så in i märgen glada. Barnen hade hittat alla skulpturer & installationer på rundan och de tyckte det var så spännande att upptäcka dem. Bästa äventyret tyckte de, och de påpekade att vi borde skylta hit på flera språk så ingen skulle gå miste om upplevelsen. Åh, så roligt att höra! Josefine som var med och tog fram slingan, hoppas du också läser och ser hur uppskattad den är! Vandring i unik natur, nu kryddad med skulpturer. Natur- och kulturled. Så bra det blir!
Skulle försöka fånga den vackra schäfern som besökte oss på bild, men han var mycket mer intresserad av vår jämthund Lexi som stod längre bort.
Kanske då lite ofint av Lexi att ointresserat vända baken till.. Förmodligen funderar hon på vad husse sysslar med. Brukar man verkligen hacka ogräs med den där, tänker hon nog.
Ingenting är omöjligt?!
”Ingenting är omöjligt”. En floskel som ofta används ganska lättvindigt. Men i detta fallet är väl uttrycket ganska befogat?!
Idag på förmiddagen drog de här två igång med att möjliggöra operation omöjlig. Skulpturen packad & klar för transport, för hand. Det är fantastiska grannsonen William som rycker in och lägger en hel dag på att hjälpa Roland att placera hans skulptur på den smått omöjliga platsen han valt. Vilka fantastiska människor det finns!
De hade säkerhetslina med sig, men huvaligen vilken strapats de gett sig i kast med. Tur att William är synnerligen rutinerad när det kommer till strapatser!
Ser ni, på toppen där rakt över? William, Roland och skulpturen. De gjorde det!!
Det blev kväll, grått & småregning innan jag kom bort för att se skulpturen utan skyddskonstruktionen den var packad i för flytten, så bilden är inte bra, men hoppas ni ser den helpolerade skepnaden i Diabas där på toppen?
Skulpturen är inte döpt än. Har ni förslag? Jag har ett förslag: ”Ingenting är omöjligt!” 😉
Härligt också med besökare i alla åldrar som uppskattar konsten på olika sätt. Här en liten kille från Danmark som räknar hur många djur han kan hitta i Glemmes vackra målningar.
Denhär tyckte han om, många fina djur i den.
Det finns mycket att upptäcka och uppskatta i Dagmar Glemmes konst!
Ute i smedjan är det också full aktivitet. Någon vill inte vara med på bild, därav blev det en skuggfigur som arbetar tillsammans med Göran.
Stort tack till Anette som skänkt en hylla för att material för underhåll och renovering skall kunna förvaras sorterat. Per håller på med montering av hyllan, väl säkrad i väggen utanför smedjan.
Malcolm, den bedårande lille killen till vänster på bänken, är vår bäste reklampelare för Holjeglassen vi säljer. Saltkaramell är hans favorit och pappa Mogge berättar att Malcolm tar med alla familjens härliga besökare för att testa glassen. Det tackar vi för! Så mycket trevliga människor, spännande artister och skådespelare vi får träffa genom denna fantastiska familj <3 En google sökning på ”Kaah” och där kom Mogge upp tillsammans med Peter (bakom tältduken på bilden) när de uppträdde på Nyhetsmorgon tillsammans.
Lite Diabasarbete hinns med mellan varven. Till helgens konfirmation blev det ett rykande färskt kors till konfirmanden.
Dags att tacka feriearbetare Henry för hjälpen under veckorna hos oss.
Marika hade en idé & vips, efter en veckas teamwork var den verklighet. Det blev så bra! Här kan ni nu sitta & njuta av utsikten, snart skall det klättra humle upp för kanterna & så småningom upp på taket.
Henry gjorde sin sista dag hos oss idag, så nu får vi ta över vattning av humleplantorna. Vi tackar Henry för god hjälp under hans veckor hos oss.
Lite klurande var det att få till konstruktionen på bygget, men med gemensamma krafter löstes det bra.
Agent Marika, med rätt att kapa. En Elin som håller
och en annan Elin som hamrar märlor.
Lite kraftsamling fick det bli när översta ramen skulle monteras, då Mats & Roland också hjälpte till.
Från utsiktsplatsen kunde vi se Pierre när han kämpade på med röjsågen, där han snyggade till lite så rundan håller sig trevlig och framkomlig.
Ett avbrott i byggandet för att sätta igång en sats fläderblomssaft i köket
medan trevliga besökare tittar runt på konsten i hallen.
Gofika, igår på Elins bakverk & idag på Marikas morotstårta. Mums.
Gemensam lunch, alltid trevligt och bra för diskussioner och problemlösning- div världsproblem & annat.
Lite av en tradition har det hunnit bli, att feriearbetarna får göra sig en Diabaslykta att ta med hem sista arbetsdagen.
Henry har gjort ett bra jobb under sina veckor hos oss och jobbet med lyktan var inget undantag, lysande! Vi hoppas att Henry likt våra tidigare feriearbetare fortsätter besöka oss!
Med det önskar vi trevlig helg!
Några veckor kvar
Tack alla härliga människor som kommer till Glemmes utställning och njuter av konsten. Ni har några veckor på er, ni som ännu inte sett den.
Här har vi besökare från närområdet närmast i bild och från Danmark längre ner i hallen.
Och här var det tre generationer som kom förbi för att få sig lite Diabashistoria och samtidigt se på konstutställning.
Mycket uppskattning får de vackra alstren.
Vi tycker oss se ett nytt fenomen i år. Vi har allt fler besökare även på kvällstid.
Flera är bara ute på kvällspromenad och stannar till för att se vad som är på gång där Roland står och arbetar med sina skulpturer. Men många är det också som är ute & kör & tittar in på kvällen när det lyser i fönstren och vill då kika runt.
Lite trivsamt försöker vi göra det under arbetsdagarna i Sliperiet, när vi har feriearbetare och frivilliga som jobbar på. Gemensam lunch är ju alltid trevligt. Sill & potatis är en favorit, dock inte hos vår engelske feriearbetare 😉
Matjessill är inget man äter i England, kanske det tar ett ta att vänja sig vid denna sedvänja.
Gubbröra fick det bli av resterna från sill & potatisen. När sen Marika kom med god paj med rabarber & hallon & Nils – Erik kom med nybakade frallor blev det rena lyxen. Tack!
Leona kom på finbesök med min fyrbente gosse, Macko. Lägg märke till hur väl han matchar Hiroshis skulptur Door X, med cortenstål.
Mats provkör ässjan i smedjan.
Det ser ut att fungera bra med ässjan han pysslat med att få ordning på under de senaste dagarna.
Några av dagens trevliga besökare satt ute & njöt av den goda Holje glassen.
Andra satt inne och pratade över en kopp kaffe. Roligt med återkommande besökare, härliga Gunnar som vi lärde känna efter att han föll på vägen ut från oss förra året. Vi är så glada att se honom och frun igen. Fina bilder från förra utställningen hade de med sig till oss, det tackar vi för.
Virke uppsågat i rätt längder och armeringsnät uppburet på plats
redo att börja monteras. Ni ser vilken utsikt det blir från bänken som så lägligt redan ligger på plats.