Augusti månads ”Månadens Harry” är förlagd hos oss! Läs om den och om en av de roliga episoder vi haft i helgen tillsammans med våra underbara besökare.

Ur det officiella jubileumsprogrammet:

Augusti – MÅNADENS HARRY: Utomhuskvällsbio Aniara

Plats: Utanför Sliperiet Gylsboda
Datum: Fredag 2 augusti kl:21.30

Vi smygstartar årets Gylsboda Festival med utomhusbio kvällen före festivalen. Filmen Aniara visas av Bio Kontrast. Ta med en skön stol, filt och kom och upplev filmen just här som Martinson bodde vid tiden för sin skolstart. Vi kommer att ha enkel kaffeservering. Fri entré.

Mer information: sliperietgylsboda.seLänk till annan webbplats.

Arrangör: Sliperiet Gylsboda

Gylsboda Festival

Plats: Sliperiet Gylsboda
Datum: Lördag 3 augusti kl:11-17

En heldag i kulturens tecken som bjuder på allt från barnteater till konst, musik, mat, hantverk, prova-på-aktiviteter och mycket mer. Runt det gamla Diabasbrottet, vägen Harry Martinson gick första skolåret, kan du gå skulpturvandring. Du kan också se huset där Harry Martinson och systrarna lämnades hos moster Hilda, där de bodde vid tiden för Harry Martinsons skolstart. Mycket händer i utomhusmiljön vid gamla transformatorn, gamla brottet samt i och omkring Sliperiet Gylsboda.
Fri entré.

Arrangör: Sliperiet Gylsboda

En liten kul episod från helgen som gick var de underbara besökarna från Nya Zeeland som kom förbi och var superintresserade av vår verksamhet. De hade hört talas om det fina badet som finns här (gamla stenbrottet) och undrade om vi kunde visa. Jag följde med och de tyckte det var så vackert. Men… hur var det då, kunde man verkligen bada här och behövde man vara försiktig med krokodilerna? Ja men det var ju jätteskönt med en fråga där man verkligen med 100 % säkerhet vågade svara med full garanti, helt säkert krokodilfritt bad 😉 OBS raljerar inte för att ha roligt åt våra fina besökare, bjuder bara på en av de roliga stunder vi får med alla härliga människor som kommer förbi. Har absolut själv inte koll på exakt vilka djur som finns i alla andra länder, så kunde själv varit den som ställt frågan i ett annat främmande land.

Igår packade vi ner den fina utställningen med tre kvinnliga konstnärer. Tack för att vi fått visa den & tack alla som besökt. På kvällen hängde vi nya utställningen, för vernissage den 3 aug. Redan under kvällen när vi hängde kom det flera som var inne och tittade, ganska lyckat att flera av dem var tyska- passade ju särskilt bra när utställaren själv kommer hit från tyskland för att visa sin vackra konst.

Mattiessons konst visar sina spännande bilder, som alla berättar sin historia.

Detdär med att göra många saker samtidigt kan ha sina sidor.. Packa ner utställning & hänga ny samma dag, visa runt trevliga besökare, liiite eget skapande och så festivalförberedelser på en gång. Det resulterade bl a i en plåt brända muffins i ugnen som gjorde sig påminda när det började lukta lite väl mycket nybakat i Sliperiet 😉

Många trevliga besökare som tittar förbi är nyfikna på arbetet med Diabas. Här visar Roland lite av sitt skulpterande.

Nu hälsar vi nya trevliga besökare välkomna, dags för ny generationsöverskridande målarworkshop med Elin.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Augusti månads ”Månadens Harry” är förlagd hos oss! Läs om den och om en av de roliga episoder vi haft i helgen tillsammans med våra underbara besökare.