• Se Mattiessons konst:

    Mattiessons målningar ses av mängder av besökare. Ovanligt många tyska besökare, tillsammans med holländska som också ökat.

    Lille vätten Alvin syns på flera av målningarna, något som barn tycker är spännande att upptäcka.

    Här är det både svenska och tyska besökare, alla lika förtjusta i konsten.

    Frans Peter Valbjörn Knudsen höll finnisage med ett fint och intressant artist talk i helgen, tack till både konstnär och publik. Lite vemodigt att stänga dörren om en tom transformator, men den lämpar sig enbart för sommarutställningar.

    Diabas hittar ni alltid i Sliperiet. Här är det några exempel ur Bordings design som alltid finns representerad här.

    Kommentarer inaktiverade för Se Mattiessons konst:
  • Träffa konstnären på lörd 24 aug kl 14

    Bland veckans trevliga besökare var ett härligt gäng konsthantverkare från Glimåkra Folkhögskola. Vi tog en guidetur, här vid Hiroshi Koyamas ”Tron” vid gamla brottet.

    Mattiessons utställning inne i Sliperiet ses av många och uppskattas mycket.

    Prova på lite huggande är alltid kul.

    Frans Peter Valbjörn Knudsens utställning står bara kvar till på lördag 24 aug. Innan han plockar ner berättar han om sin konst, missa inte detta. Kl 14 har ni möjlighet att komma på detta Artist Talk här ute i G:a Transformatorn.

    Alltid kul att se boulebanan användas.

    Vi är glada för alla härliga besökare. Ibland kommer det alldeles extremt bedårande sådana. Detta lilla liv gick det ju inte annat än att falla pladask för!

    Kommentarer inaktiverade för Träffa konstnären på lörd 24 aug kl 14
  • Våra lyckönskningar till Elin, alternativt norrsken och så välkomnar vi alla till Artist Talk med Frans Peter Valbjörn Knudsen.

    Hela sommaren har Elin jobbat med att erbjuda fina måleriworkshops i Sliperiet. Därför var det lite kul att hon nu kunde få en liten privat workshop med Astrid och hennes geltryck! För idag var det dags för Elin att säga hej då (tillfälligt!!) till oss & Sliperiet, i morgon går flyttlasset för fortsatta konststudier i två år. Snyft, men det är klart att det kommer att bli superkul för Elin. Vi önskar all lycka med flytt, studier & allt- och alltid välkommen tillbaka, Sliperiet väntar <3

    Nätterna denna veckan har spenderats med administrativt arbete och mittinatten har förhoppningen varit att få se norrsken som så många andra upplevt i veckan här runtomkring, men icke. Då är det ju tur att vi har Mattiessons konst i Sliperiet att se på, där vi i alla fall kan få en känsla av norrsken.

    Frans Peter Valbjörn Knudsen kommer till G:a Transformatorn för att träffa er alla lörd den 24 aug kl 14. Ta nu chansen att komma på ”Artist talk”! Frans Peter berättar bl a om sin konst och ni får gärna sticka in med era funderingar.

    En vecka fylld av trevliga besökare, bl a från museet i Borgvik där vi hade intressanta samtal om verksamheten och utveckling och bestämde att hålla kontakten för vidare samtal. Justas kom tillsammans med ytterligare en stenkollega från Litauen, andra besökare i veckan har bl annat varit från Tyskland, Danmark och Holland. Även ett härligt sällskap där en av herrarna, Dan, har sina rötter här och är barnbarn till August Eriksson på Värnhem- mannen vars anteckningsbok vi fått av Dan till Sliperiet, där vi kan utläsa ett intressant stycke diabasbrytningshistoria under tidigt 1900-tal.

    Ur samma släkt men ytterligare en generation ner kommer familjen som låter oss plocka de ljuvligaste blommorna att smycka Sliperiet med, tack Lillsätra!

    Bastustenen är klar!! Mats & Max lyckades så baxa ut den & lägga på plats i bastun, för att sedan bära ut aggregatet och pacera på stenen. Nu står det på plats, vi kan njuta av utsikten, men fortfarande återstår endel detaljer innan allt är klart.

    Avslutar med en bild på Mats skymningshopp ner till ett kvällsdopp.

    Kommentarer inaktiverade för Våra lyckönskningar till Elin, alternativt norrsken och så välkomnar vi alla till Artist Talk med Frans Peter Valbjörn Knudsen.
  • ”The same wave” från festivalen och härligt firande av en ung 70 åring.

    Vi fick härliga bilder från spelningen vid gamla brottet på festivalen utav Carin Rabe Becker. ”The same wave” är gruppnamnet, ni hittar dem på instagram @the_samewave

    Trevliga besökare tittar runt i utställningarna både i Sliperiet och i G:a Transformatorn. Underbart med människor som bjussar på sig själva. Herrn här sitter på Frans Peters verk som heter ”Här kan du sitta och vegetera eller joddla”- vi bjöds på härlig joddling!

    Kul med besökare från Tyskland som trivs med lugnet och jammar loss efter fikastunden utanför Sliperiet.

    Och så blev det födelsedagsfirande i Sliperiet. Artist, skådespelare, musiker Richard Kaigoma Sseruwagi fyllde 70 i veckan- en mycket ung 70 åring. Vi är glada att hans fantastiska familj överraskade honom med bildspel, fika, sång och spel hos oss i Sliperiet. Tack och grattis igen!

    Kommentarer inaktiverade för ”The same wave” från festivalen och härligt firande av en ung 70 åring.
  • Tack Norra Skåne / Kristianstadsbladet för fin rapportering om Gylsboda Festival. Välkomna på ”Artist talk” den 24 augusti! Och så var sommarens uppskattade workshops till ända.

    Smeden Daniel Schön på omslaget, han och sonen/sméhalvans medverkan med fältässja bidrar till en härlig stämning vid festivalen.

    Kul att höra nya besökares förvåning över hur mycket folk som letar sig ut till Gylsboda vid festivalen. Lilla valpen Mamacita som syns på stora bilden i artikeln var också svår att ta ögonen ifrån- SÅ söt!

    Den 24 augusti kl 14 är alla välkomna till G:a Transformatorn. Då kommer utställaren Frans Peter Valbjörn Knudsen för att göra ett så kallat ”Artist Talk”, dvs berätta lite om sitt konstnärsskap och sin konst. Passa på att komma, titta in i den spännande byggnaden och lyssna till Frans Peter, det blir intressant!

    Vi fick en härlig bild från Cilla som höll i föreningens barnpyssel vid festivalen, tillsammans med dottern Evelyn. Kul att höra att det var så uppskattat.

    I Sliperiet har vi utökat med lite visning av Mette Aarres emaljer och något av Martin Reinickes keramik.

    Vi tackar trevlig besökare från Osby Kommuns Centerförening som höll sitt medlemsmöte i Sliperiet i veckan. Vi dukade upp med hembakat och närodlat.

    Så var Elin Karlssons sommarworkshops med måleri till ända. Det har varit tydligt att det finns ett stort behov av sådana aktiviteter. Mycket välbesökta och uppskattade workshops. Några deltagare har kommit tillbaka flera gånger, andra har varit med vid ett tillfälle och kommit tex ifrån långt ner i sydligaste Skåne, från Holland och från Lysekil. Åldersspannet har varit från 5 år upp till 78! Nu önskar vi Elin lycka till med fortsatta konststudier och är glada att hon kommer att komma tillbaka och kommer att försöka fortsätta erbjuda liknande aktiviteter.

    Kommentarer inaktiverade för Tack Norra Skåne / Kristianstadsbladet för fin rapportering om Gylsboda Festival. Välkomna på ”Artist talk” den 24 augusti! Och så var sommarens uppskattade workshops till ända.
  • Vilken Gylsboda Festival det blev! TACK alla deltagare, besökare, sponsorer och alla fantastiska frivilliga som bidrog och hjälpte till på olika sätt. Wow!

    Festivalavslutningen med Henrik Widegren. Precis så rolig, intressant och underhållande som vi trodde, eller nej, ändå bättre!! Så kul att så många var med och lyssnade på honom här i Gylsboda.

    Kontrasterna var stora. Festivalen inledde vi på fredagskvällen med utomhusbio Aniara, baserad på Harry Martinsons epos. Aniara är ju en mörk skildring av hur människan förstört jorden. Filmvisningen var en del i jubileumsåret kring Harry Martinson. Verkligen en annorlunda upplevelse att se den enorma filmduken blåsas upp och se publiken bänka sig i skymningen denna ljumma sommarkväll. Det gav mersmak!

    Ni får hålla till godo med ett litet urval av bilder där det är väldigt mycket från festivalen som inte kom med. Jag kom aldrig ifrån köket så jag kunde ta bilder uppe vid G:a Transformatorn & gamla brottet där det var fullt med fina utställare, underhållning och servering av creepy crepes. Men oj så kul med så mycket besökare!! Och kul att så många skapade vid de olika stationerna.

    En snabbild från VESPERS soundcheck hann jag med i förbifarten. Wow som de utvecklats från första spelningen här! Fantastiskt bra.

    Därefter blev det musical med Daniel Hjalstedt och Sara Nagel. Ljuvligt vackert och så roligt att höra allas kommentarer om hur dessa ungdomar imponerade. Fullfjädrade musikalartister som tar musikalen hit till oss i Gylsboda.

    Och så avslutningen med Henrik Widegren. Solen strålade och publiken njöt.

    Fredrik Bergman har kommit att bli vår stående ljudtekniker till festivalen, här i samspråk med Widegren.

    Känner ni värmen och glädjen strömma. Vi är helt uppfyllda av all positivitet. Vi kan inte nog tacka alla som bidragit till detta. Allt från alla frivilliga som hjälper till på olika sätt som att komma med hemodlade grönsaker till serveringen, som kommer med spannar fyllda av ljuvliga blommor att smycka området med, hjälper till att baka, alla skyltar som skall ut (och tillbaka in) tält som skall upp (och ner) alla artister och utställare, diskbärare och kakpåfyllare, korvgrillare och mat- & fikaförsäljare, sponsorer och provapåaktörer osv osv osv. Cykeltaxin hann jag inte ens prata med, inte heller motorsågsskulptören och många andra.

    Bokstubben som vi placerat hade verkligen ändrat skepnad till kvällen! Detta är början till ett lite större projekt, mer om det senare.

    Kommentarer inaktiverade för Vilken Gylsboda Festival det blev! TACK alla deltagare, besökare, sponsorer och alla fantastiska frivilliga som bidrog och hjälpte till på olika sätt. Wow!
  • Frans Peter Valbjörn Knudsen på plats, liksom flera andra utställare som börjat ansluta inför festivalen. Elins workshops lider mot sitt slut & vi laddar för utomhusbio och Gylsboda Festival.

    Frans Peter Valbjörn Knudsen har flyttat in sin utställning i G:a Transformatorn. Det ser liksom ut som att konsten är gjord just för att visas just här!!

    Mer från dagen när Frans Peter byggde sin utställning. ”Veganska Troféer” heter tex de på sista bilden. Vi får berätta mer om allt i ett senare inlägg- nu blir det kortfattat mittinatteninlägg 😉

    Ikväll har vi börjat bygga upp utställningsområdet. Här kommer det att bli pyssel för barnen och musikframträdande av Carin Rabe Group.

    Nicole har kommit från Tyskland för att förbereda för sina Creepy Crepes. Det kommer att bli SÅ bra!!

    Astrid & Mikael har också anlänt från Tyskland och förbereder barnaktiviteter med konsttryck på både papper och textil.

    Kirsten Larsson var med vid pressvisningen med sina vackra alster i glas.

    I tisdags hade Elin näst sista målarworkshopen, sista chansen på tisdag em för denna gången. Succé rakt igenom!

    Bland veckans trevliga besökare var skådespelare Richard Sseruwagi med sin härliga familj <3

    Ikväll har vi byggt hyllor och klockan har passerat midnatt, därav kortfattat inlägg.

    Välkomna fredag kväll på utomhusbio kl 21.30. Kaffe & macka går bra att köpa innan filmen börjar. Fri entré.

    På lördag Gylsboda Festival kl 11-17, också med fri entré.

    Kommentarer inaktiverade för Frans Peter Valbjörn Knudsen på plats, liksom flera andra utställare som börjat ansluta inför festivalen. Elins workshops lider mot sitt slut & vi laddar för utomhusbio och Gylsboda Festival.