Våra lyckönskningar till Elin, alternativt norrsken och så välkomnar vi alla till Artist Talk med Frans Peter Valbjörn Knudsen.

Hela sommaren har Elin jobbat med att erbjuda fina måleriworkshops i Sliperiet. Därför var det lite kul att hon nu kunde få en liten privat workshop med Astrid och hennes geltryck! För idag var det dags för Elin att säga hej då (tillfälligt!!) till oss & Sliperiet, i morgon går flyttlasset för fortsatta konststudier i två år. Snyft, men det är klart att det kommer att bli superkul för Elin. Vi önskar all lycka med flytt, studier & allt- och alltid välkommen tillbaka, Sliperiet väntar <3

Nätterna denna veckan har spenderats med administrativt arbete och mittinatten har förhoppningen varit att få se norrsken som så många andra upplevt i veckan här runtomkring, men icke. Då är det ju tur att vi har Mattiessons konst i Sliperiet att se på, där vi i alla fall kan få en känsla av norrsken.

Frans Peter Valbjörn Knudsen kommer till G:a Transformatorn för att träffa er alla lörd den 24 aug kl 14. Ta nu chansen att komma på ”Artist talk”! Frans Peter berättar bl a om sin konst och ni får gärna sticka in med era funderingar.

En vecka fylld av trevliga besökare, bl a från museet i Borgvik där vi hade intressanta samtal om verksamheten och utveckling och bestämde att hålla kontakten för vidare samtal. Justas kom tillsammans med ytterligare en stenkollega från Litauen, andra besökare i veckan har bl annat varit från Tyskland, Danmark och Holland. Även ett härligt sällskap där en av herrarna, Dan, har sina rötter här och är barnbarn till August Eriksson på Värnhem- mannen vars anteckningsbok vi fått av Dan till Sliperiet, där vi kan utläsa ett intressant stycke diabasbrytningshistoria under tidigt 1900-tal.

Ur samma släkt men ytterligare en generation ner kommer familjen som låter oss plocka de ljuvligaste blommorna att smycka Sliperiet med, tack Lillsätra!

Bastustenen är klar!! Mats & Max lyckades så baxa ut den & lägga på plats i bastun, för att sedan bära ut aggregatet och pacera på stenen. Nu står det på plats, vi kan njuta av utsikten, men fortfarande återstår endel detaljer innan allt är klart.

Avslutar med en bild på Mats skymningshopp ner till ett kvällsdopp.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Våra lyckönskningar till Elin, alternativt norrsken och så välkomnar vi alla till Artist Talk med Frans Peter Valbjörn Knudsen.