• Påminner om lördagens geologins Dag

    Lörd 14 sept kl 13-15 är ni välkomna till mineral/fossilmuséet högst upp på Föreningarnas Hus (gamla Bergmans Möbler i Lönsboda). Ingång på gaveln, samma som till den Ukrainska Second hand butiken, men de är på vån 2 och vi på vån 3. Vi är jättetacksamma för de förslag och idéer som ni kontaktar oss med, stort tack! Kom gärna upp och titta, prata idéer och så delar vi ut fina och praktiska saker från Geologins dag. Tack!

    I Sliperiet har vi fått tillökning med fin keramik av Yvonne Omdal från Malmö.

    Diabasen skall en sväng till Olofström för utställning i oktober, lite nytt är under tillverkning till den utställningen.

    Ni kan inte boka bastun riktigt än, men nu är det minsann nära!!

    Tackar alla trevliga besökare som hälsar på oss. I veckan har det hunnits med både rundturer, besökare i Sliperiet och några har varit uppe och tagit en närmare titt på Hiroshis vackra DOOR bakom G:a Transformatorn. Särskilt roligt när vi är ute på guidad tur och pratar historia att träffa på Bo Hallberg som jobbat i brotten och kan berätta hur det var när han som 18 åring började i brottet, där även hans far då jobbade.

  • En väldigt solig vecka!

    Ytterbelysning, lampor med skymningsrelä och rörelsesensorer på plats på bastun. Det blev så bra!!

    Tack hela gånget med el-2:orna från Haganässkolan med lärare för kanonjobb med belysningen!! Hoppas ni kommer tillbaka & provbadar.

    Mycket badande har det blivit i veckans sommarvärme!

    En av Hjalmar Råstorps modeller till ett större verk har donerats av Gunilla Hagström till oss. Det tackar vi för, nu har den hittat hem till G:a Transformatorn igen. Modellen sålde Råstorp till Hagströms pappa någon gång på 70-80 talet, när han gjort den stora skulpturen i Diabas efter modellen.

    I veckan har vi hunnit med både styrelsemöte och många trevliga besökare.

    Rollatorer är bra viloplatser, det tycks även Mettes katter tycka. Kunde inte låta bli att föreviga scenen jag passerade på väg till Sliperiet, utanför Sliperiets ena grannhus.

    Det har också varit införbäbisenfirande där den blivande mostern Alma fixat rosa finfika <3 Nu väntar vi på att Sliperiets andra grannhus skall berikas med en liten bäbisflicka och önskar all lycka till de fina blivande föräldrarna! Och jaaa, jag skall bli farmor!!!

  • Kolla, det lyser!!

    Ser ni så vackert?! eleverna från Haganässkolans elprogram har kopplat in solpanel så vi kan tända lamporna i bastun!! Det skall till ytterbelysning också, men redan nu är det SÅ fint!

    Nu i veckan kommer skorstenen, sen minsann skall det provköras!

    Även denna vecka har bjudit på mängder av fantastiska besökare. Här är det kollegor från olika håll i Skåne som strålar samman till frukost med bl a nybakade frallor.

    Också alltid väldigt roligt med besökare som varit i Sliperiet förut när det var verkstad och som nu får se skillnaden.

    Veckan har också bjudit på flera olika sällskap från bl a USA och Australien. TACK alla härliga människor som kommer till oss!

    Fångade Gylsie uppe på sin ralletipp i fint ljus. Sju olika Gylsingar hittar ni i området, Gylsie & Gylsar möter ni redan på vägen in i Gylsboda. Välkomna!