Historia, besökare och kreativitet

Tusen tack till Elisabeth Eldh som lämnat denna protokollbok för föreningen Gylsboda u.p.a från 1948. Superintressant läsning. I utdraget här kan vi läsa om hur Verner Eriksson har ordnat så föreningen får köpa tre stora och en liten glob till belysningen för föreningen, globerna är begagnade och finns att hämta på nya skolan i Lönsboda och priset skall vara hälften av vad nya kostar. Boken ger en fantastisk inblick i vilka frågor de arbetade med då. Blir ni också nyfikna så finns den att bläddra i hos oss.

Tyvärr får vi hålla stängt i Sliperiet på lördag, vi hälsar välkomna en annan dag. På lördag får vi istället tipsa om att man kan komma till längan i Olofström på vernissage & titta på bl a Diabas, silver, måleri & teckning.

Denhär vackra skulpturen i Diabas står vid Glimåkra Folkhögskola, dit jag var inbjuden i veckan för att prata Sliperi. Hiroshi Koyama är skaparen av skulpturen (vågar jag gissa, även om den inte hade någon skylt). Jag förvarnade skolan att jag inte var i högform, ville inte åka dit & snörvla & hosta, men de menade att det var ok om jag bara orkade så.. nog vill man prata Sliperi & försöka inspirera elvevarna till att följa sina drömmar & jobba för att nå dem.

Veckan har bjudit på många trevliga besökare. En härligt internationell vecka, med besökare bl a från Usa, Franskrike, Tyskland, Danmark och Sverige. Vi har också tyska konstnärer hos oss som arbetar med olika uttryck och lär oss bl a att göra eget oljepapper och skapa lanterner och lyktor med egentillverkat oljepapper.

Ser ni, ser ni? Skorstenen, den är på plats med sin lilla hatt & allt. Passade på att ta en bild lite såhär från ovan när vi var uppe på bastutaket & satte förlängningen till skorstenen på plats. Åh, så fint, eller hur?! Massor med cred till Haganässkolans elever som gjort snyggt jobb med att svetsa skorstenen, svetsa rostfritt såhär snyggt är ju inte superenkelt! Idag har takpappläggaren varit på besök, kommer åter på fredag.

Full rulle här. Ansökningar, redovisningar och teamsmöten, spännande förfrågningar och underlag som skall tas fram och presenteras. Ja, mycket pappersarbete är det, men dethär blir bra skall ni se 😉

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Historia, besökare och kreativitet