Stenskulptering, textilkonst, Geologins dag och världens godaste hummus av en av världens främsta skulptörer!

Tidigare i år hölls ett symposium i Riyadh, där bara de allra bästa stenskulptörerna i världen fick delta. Som enda representant för hela Skandinavien var George Badawi inbjuden dit. Han gjorde där en stor vacker skulptur som heter ”Pathway”. Av 650 sökande från hela världen valdes 20 skulptörer ut, och George var en av dem. Under veckan som gått har vi haft glädjen att ha George som gästande skulptör, tillsammans med hustrun Lotti, också hon konstnär.

Lotti är keramiker, men arbetar också textilt med konsten. Vi tackar för en trevlig vecka!!

Vid lördagens Geologins Dag bjöd vi på visning av mineral/fossilsamlingen. Kul med alla härliga besökare från både när och fjärran och i alla olika åldrar. Särskilt tack för tips och idéer som leder vidare till diskussioner kring samlingarnas framtid, när nu byggnaden där den inryms ligger ute för försäljning.

En väldigt positiv biverkning av alla härliga människor som kommer till Sliperiet från världens olika hörn är den lilla smygtitten vi på köpet får in i olika kulturer och olika matkulturer. George kommer från Syrien, han och Lotti har bott flera år i Grekland innan de landade i Sverige och OJ så mycket gott som dukades upp till sista kvällens middag. Har man inte ätit Georges hummus har man inte smakat riktigt hummus alltså.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lämna ett svar