Det är härligt att höra klingandet från städet och se att det lyser inne i den gamla bergasmedjan på kvällen. Mats visar lite grunder och sedan är det till att öva.

Aske har mest svetsat förut, men nu lär han smide med stort intresse. Härligt, vi misstänker att det blir lite träningsvärk efter allt bankande.

Veckan har också bjudit på föreningsinfo för kommunens föreningar. Leader Östra Skånes Jeanette Junge kom med många bra tips till oss. Vi gavs också möjlighet att ventilera lite av våra frågor och funderingar med kommunens representanter.

När Sliperiet invigdes 2018 fick vi ett träd med Ukrainska Jätteäppel. I år har vi rekordskörd av dessa godingar.

Vi har haft besök av en fotograf från Danmark som tagit fina inspirationsbilder i vackra Gylsboda <3

Här finns ju många vackra vyer, det kvittar egentligen var man än tittar!

Vi jobbar med det vi kan av åtgärderna som sotaren kräver att vi skall ha fixat till på måndag i bastun, stackars snickare ställer upp med kvälls- och helgarbete med det vi behöver hjälp med (TACK Johannessons Bygg AB !) Vi fick också instruktioner om kompletteringar kring Leaderprojektet där vi på kort tid måste trolla fram det omöjliga (jo, vi löste det omöjliga också, tror vi), nya frågor från Allmänna Arvsfonden betas av efter hand osv osv. Jo då, livet leker & vi har att göra 😉 Coolt ändå att se vad vi faktiskt kan klara av med gemensamma krafter, hur folk ställer upp och vad som är möjligt när alla är lösningsorienterade. Vi kan inte nog tacka alla som på alldeles för kort tid hjälper oss att ro allt i land i tid.

I morgon kommer Therese Söderberg, nästa utställare. Spännande!

Menyn (det charmiga språket kommer sig av att den är skriven på engelska av Andrew från Canada och direkt översatt av honom, men vi tror ni förstår, annars bara hör av er). Det viktigaste är: Välkomna!!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lämna ett svar